Πιλότος γνωστής αεροπορικής εταιρείας επιβεβαιώνει πως μάλλον δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Είναι μια στάνταρ διαδικασία στο ξεκίνημα κάθε πτήσης με αεροπλάνο: «Παρακαλούμε απενεργοποιήστε τα κινητά σας τηλέφωνα.» Τι συμβαίνει αν δεν υπακούσεις σε αυτήν την προτροπή; Ο πιλότος της Easyjet, Chris Forster, μιλώντας στην Liverpool Echo, ανέτρεψε πολλούς μύθους σχετικά με τις πτήσεις, μάλλον για πάντα.

Τελικά τι συμβαίνει αν το αφήσεις ανοικτό;

«Απολύτως τίποτα που να προκαλεί ανησυχίες. Τα αεροπορικά συστήματα ελέγχου σήμερα, είναι τόσο πολύ εξελιγμένα, που (καμία συσκευή τηλεφώνου) δεν θα τους προκαλούσε παρεμβολή.» είπε ο Forster, συμπληρώνοντας πως: «Οι κανονισμοί των πτήσεων συντάχθηκαν σε μια εποχή, αρκετά πίσω στο παρελθόν, όταν ακόμα δεν υπήρχαν ούτε iPads. Όσο περνούν τα χρόνια όμως, οι κανονισμοί «μαλακώνουν»  – σήμερα μπορείς να χρησιμοποιείς ψηφιακές συσκευές σε flight mode- και σύντομα θα δούμε ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές.»

Μπορούν να ανοίξουν οι πόρτες κατά τη διάρκεια μιας πτήσης;

eb1ebaf0eae9d41fe6d5676c1daacac8

Σύμφωνα με τον Forster, όχι, κάτι τέτοιο είναι απολύτως αδύνατο να συμβεί, καθώς οι καμπίνες του αεροσκάφους λειτουργούν με συμπιεσμένο αέρα και οι πόρτες μπορούν να ανοίξουν μόνο όταν γίνει πλήρης αποσυμπίεση.

Αναταράξεις

airplane-robert-hays-ted-striker-sweating-profusely-1

Το κάθε αεροπλάνο είναι χτισμένο ώστε να μπορεί να αντέξει πολλαπλάσια πίεση από εκείνη που προκαλούν οι αναταράξεις που συμβαίνουν στις περισσότερες πτήσεις.  Αν και «υπάρχει μια πιθανότητα να προκύψει βλάβη στη μηχανή του αεροσκάφους» από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αυτό «είναι μια αρκετά ακραία πιθανότητα, καθώς το επίπεδο φροντίδας και λεπτομερούς ελέγχου που υπάρχει κατά τη συντήρηση των μηχανών, είναι απίστευτα υψηλό.», σύμφωνα με τον Forster. O πιλότος συμπληρώνει: «Οι περισσότεροι από εμάς είναι απίθανο να βιώσουμε τεχνικά λάθη κατά τη διάρκεια της καριέρας μας, ακόμα περισσότερο μηχανικά λάθη.»

Βάλτε τις ζώνες σας

Mac-Logic

Οι οδηγίες σχετικά με τη ζώνη και το κάθισμα του επιβάτη,  λίγο πριν την απογείωση, συνήθως, σύμφωνα με τον Chris, δίνονται εντελώς τυπικά «ώστε ο πιλότος να έχει το κεφάλι του ήσυχο» πως δεν θα προκληθούν τραυματισμοί επιβατών, στο -μάλλον απίθανο- ενδεχόμενο που η απογείωση ακυρωθεί εσπευσμένα ή υπάρξει ανάγκη εκκένωσης του αεροπλάνου.

Τώρα μήπως να κανονίσεις ένα ταξίδι με αεροπλάνο, μαζί με τον καλύτερο σου – αεροπλανοφοβικό- φίλο;
Πηγή: theladbible
Δες εδώΠώς να κάνεις sex σε αεροπλάνο, με συμβουλές από τις ίδιες τις αεροσυνοδούς