Κάποιος με πληροφορίες κατευθείαν από τον Άγιο Δομίνικο ή κάποιο πανέξυπνο κολπάκι;

Το Survivor άλλαξε για τα καλά τη φάση στην τηλεόραση, έγινε σχεδόν αμέσως θέμα συζήτησης σε γραφεία, μπαράκια και σε παρέες γενικότερα και είτε ανήκεις σε αυτούς που το παρακολουθούν είτε σε αυτούς που δεν τους αρέσει ιδιαιτέρα, σίγουρα έχεις βρεθεί έστω και κατά λάθος να συζητάς για αυτό. Όπως φαντάζεσαι τα ίντερνετς δεν θα μπορούσαν να μείνουν έξω από το χορό κι έτσι δημιουργήθηκαν πραγματικά πολλές τρολοσελίδες υποστήριξης των παικτών (από τις οποίες ξεχωρίσαμε τις αγαπημένες μας εδώ) και η σελίδα Survivor Αντικειμενικό μάτι.

surkedrikirisegr

Η συγκεκριμένη σελίδα εκτός από τον γενικό σχολιασμό όσων συμβαίνουν στο παιχνίδι και κάποια (αρκετά πετυχημένα) memes κάνει και «προβλέψεις» για την συνέχεια του παιχνιδιού… και πέφτει μέσα.
Και το ερώτημα είναι φυσικά ένα:

ogonsuto-risegr

H πρώτη σκέψη όλων είναι πως ο διαχειριστής της σελίδας, έχει πληροφορίες κατευθείαν από τον άγιο Δομίνικο και ξέρει  τι συμβαίνει στο παιχνίδι (σχεδόν) ανά πάσα στιγμή.

Θα μπορούσε όμως να συμβαίνει κάτι άλλο; Στο εξωτερικό έχουν παρατηρηθεί κάποιες φορές περιπτώσεις προφίλ στα social media που «προβλέπουν» πράγματα που θα συμβούν στο μέλλον και πέφτουν μέσα (είχαμε συζητήσει μια τέτοια περίπτωση εδώ). Το κολπάκι σε εκείνες τις περιπτώσεις είναι απλό. Κάνεις διάφορα private posts με «προβλέψεις «και όταν μια από αυτές επαληθευτεί κάνεις δημόσια τη δική σου μαντεψιά, ώστε όλοι όσοι μπαίνουν στο προφίλ σου να την βλέπουν και μάλιστα με χρονολογία προγενέστερη του συμβάντος. Τις λανθασμένες προβλέψεις απλώς τις διαγράφεις. Απλό, γρήγορο κι έξυπνο. Επειδή πρόκειται για Fb page, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, αλλά ίσως μπορεί να ποσταριστεί με παλιότερη ημερομηνία κάποιο post. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, γι’ αυτό η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω που λεν και στα X-Files.

Δες όλα μας τα θέματα σχετικά με το Survivor εδώ και εδώ ποιον έδινε νικητή του Survivor εταιρεία στοιχημάτων.

[themify_button ]Του Μίλτου Τσιμπούκη[/themify_button]