Ευτράπελα και αξέχαστες στιγμές, αφηγούμενη από την οργανωτική ομάδα του Bob Theatre Festival.

Το Bob Theatre Festival, το πιο ανερχόμενο, γεμάτο από δημιουργικές και ελπιδοφόρες θεατρικές ομάδες φεστιβάλ της Αθήνας, έχει ανοίξει τις πύλες του από χθες, χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών (Πειραιώς 260). Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται από «γήινα» όντα και απευθύνεται επίσης σε «γήινο» κοινό. Η ομάδα διοργάνωσης του Bob λοιπόν (ομάδαρα για τη ακρίβεια) έχει εξιστορήσει με κάθε λεπτομέρεια κάθε ανθρώπινο και υπερ-ανθρωπινό ευτράπελο και κάθε αξέχαστη στιγμή που έχει συμβεί στα 10 χρόνια του festival. Συγκεντρώσαμε ένα best-of παρακάτω, με τα λόγια τους:

«Αυτό που θα θυμάμαι για πολύ καιρό είναι η μυρωδιά ενός ξεχασμένου ωμού χταποδιού που χρησιμοποιούσε μια ομάδα σε μια παράσταση και το ξέχασε στα παρασκήνια, με αποτέλεσμα 2 μέρες μετά να το βρούμε σε αποσύνθεση. Μπορεί να ήταν αρκετά αηδιαστικό, αλλά είχε γέλιο.» Χάρης Κρεμμυδάς – ηθοποιός, παραγωγός

«Τη χρονιά που παίζονταν τα Λιοντάρια συνέβη ένα τεχνικό λάθος που αφορούσε το φίλο μου, Γιώργο Παπαγεωργίου. Στην παράσταση εμφανιζόταν γυμνός μες το απόλυτο σκοτάδι, φορώντας μόνο 2 φωτάκια στα μάτια. Με το συγκεκριμένο εφέ είχες την αίσθηση μιας γυμνής σιλουέτας χωρίς ποτέ να μπορείς να εστιάσεις, ωστόσο ο  τεχνικός άναψε από λάθος  τα φώτα και ο Γιώργος εμφανίστηκε ολύγυμνος στη σκηνή! Ήταν μια αστεία σκηνή για τον κόσμο, αλλά εκείνος έπαθε κλακάζ! Διπλώθηκε σαν μύδι!» – Βασίλης Μαυρογεωργίου  – ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας.

«Πέρυσι, στον τελικό του Scratch, δίναμε κάποια εισιτήρια μέσω του Viva για να προπωληθούν και κάποια τα κρατάγαμε για να πωληθούν στο θέατρο. Για κάποιο λόγο όμως, το Viva είχε προπωλήσει περισσότερα εισιτήρια απ`όσα του είχαμε παραχωρήσει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότεροι θεατές απ`όσοι χωρούσαν. Κι εμείς προσπαθούσαμε να τους δώσουμε πίσω τα χρήματα τους ή να τους διοχετεύσουμε σε άλλες παραστάσεις δωρεάν, αλλά εκείνοι ήταν εντελώς αρνητικοί, ήθελαν να μπουν με το έτσι θέλω. Ήταν μια συμπεριφορά που δεν ταίριαζε στο Bob, αλλά ακόμα και αυτό είχε την πλάκα του.» – Γεωργία Ζούμπα – υπεύθυνη επικοινωνίας του Bob.

«Δεν θα ξεχάσω τη μέρα που ήρθε η αστυνομία στο θέατρο Χώρα γιατί κάποιος διαμαρτυρήθηκε για τη φασαρία και στο τέλος ενός σουρρεαλιστικού διάλογου, μου πήραν την ταυτότητα.» – Γιώργος Αγγελόπουλος, ηθοποιός. σκηνοθέτης, μέλος AbOvo και Κωμικού ΜΠΟΥΜ, συγγραφέας, άνθρωπος.

«Δεν θα ξεχάσω το γέλιο και την έκπληξη που μου έκαναν την βραδιά που ήμουν τιμώμενο πρόσωπο για παράδειγμα, εγώ με το φακό στο κεφάλι, σαν μεταλλωρύχος.» – Γιώργος Νανούρης, μεταλλωρύχος, ηθοποιός, σκηνοθέτης.

«Θα ήθελα να ξεχάσω το τρίτο ποτό που ήπια μετά από την παράσταση» – Γιώργος Χατζηπαύλου – ηθοιποιός

Δεν θα ξεχάσω εκείνο το πάρτι με τους Imam Baildi. Ανήκει στο Top Ten της ζωής μου. Ήταν μια απίστευτη βραδιά.» = Γιάννης Σαρακατσάνης.

«Δεν θα ξεχάσω τη διακοπή ρεύματος το 2010 στην Κυψέλη κατά τη διάρκεια της προτελευταίας παράστασης του Bob. Ήμασταν όλοι ανεβασμένοι στην ταράτσα με τον κόσμο που περίμενε να τη δει και κανείς δεν έφευγε.» – Φάνης Παυλόπουλος – ηθοποιός, μέλος θεατρικής ομάδας AbOvo (10 χρόνια συμμετοχής, 18 παραστάσεις).

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πως μπορείς να παρακολουθήσεις το Bob Festival, μπες στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης (εδώ)  ή στο Facebook.

Επίσης μπορείς να δεις το video της πρώτης μέρας του φετινού Festival (και να μας ζηλέψεις που ήμασταν εκεί),

[themify_button ]του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]