Όχι, δεν λέμε για το επόμενο iPhone…

Το iPhone είναι μια σταθερή και αγαπημένη αξία μέσα στο σύμπαν των προϊόντων της Apple. Όμως μετράμε ήδη 10 χρόνια από το λανσάρισμα του πρώτου iPhone και διανύουμε μια εποχή που οι πωλήσεις των iPhone δεν είναι ακριβώς ανοδικές. Προφανώς περιμένουμε με αγωνία το επόμενο iPhone, μιας και θα είναι το επετειακό των 10 χρόνων, για το οποίο ήδη υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες, όμως είναι αυτό που θα οδηγήσει την Apple στην επόμενη μέρα; Τι θα μπορούσε να είναι το επόμενο μεγάλο προϊόν της Apple, αυτό που θα μαγνητίσει τα βλέμματα όλου του πλανήτη για την επόμενη δεκαετία;

Επαυξημένη Πραγματικότητα κανείς;

Είναι γνωστό ότι η Apple ενδιαφέρεται για τα gadgets επαυξημένης πραγματικότητας. Μέχρι στιγμής, ο Tim Cook έχει παραδεχτεί πως το μέλλον της τεχνολογίας βρίσκεται στο AR, ενώ η εταιρεία του έχει ήδη συγκεντρώσει κορυφαία ταλέντα από brands που μας έχουν εισάγει υποδειγματικά στον κόσμο του AR, όπως η Oculus και η Magic Leap.

Σήμερα, χάρη σε ένα Facebook post του δημοφιλούς tech blogger Robert Scoble από τη φετινή CES που αναδημοσίευσε το Apple Insider, μάλλον φαίνεται ξεκάθαρα η φύση του προϊόντος που ετοιμάζεται να λανσάρει η Apple. Συγκεκριμένα, ο Scoble έγραψε ότι η Apple μαζί με την Γερμανική εταιρεία οπτικών Carl Zeiss εργάζεται στη δημιουργία ενός ελαφρού ζευγαριού γυαλιών AR, το οποίο θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο μέσα στη χρονιά. Αν και στο παρελθόν, οι δημοσιεύσεις του Scoble δεν είχαν επαρκή αντιστοιχία με την πραγματικότητα, αυτή η πληροφορία διασταυρώνεται με άλλες και μοιάζει να έχει κόκκους αλήθειας. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο, το Bloomberg αποκάλυψε πως η ομάδα του Tim Cook πειραματίζεται με την ιδέα του παντρέματος της οπτικής με ένα προϊόν ψηφιακών γυαλιών, που αλληλεπιδρά με συσκευή κινητού και μάλιστα παρήγγειλε «μικρές ποσότητες ψηφιακών προβολέων» για να κάνει δοκιμές.

Με πληροφορίες από:Thrillist