Αγνός ψυχολογικός τρόμος στο trailer του «Sacred Deer» υπό τους ήχους του “Burn” της Ellie Goulding.

Το «Lobster» ήταν ένας μεταμοντέρνος εφιάλτης για τη μοναξιά στον σύγχρονο Δυτικό πολιτισμό, μια ταινία που θα λάτρευε ο Kubrick και ο Lynch θα προσπαθούσε να εφεύρει το δικό του post-apocalyptic εφιάλτη για να ξεπεράσει σε τρόμο και δέος αυτόν τον εκκωφαντικά σιωπηλό, εκκεντρικό Έλληνα που ήρθε στο Hollywood για να μείνει. Το «Sacred Deer» είναι η πέμπτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου και το trailer είναι αυτό:

Στo trailer του «Sacred Deer» βλέπουμε ότι ο Colin Farrell υποδύεται ξανά έναν παράξενο μεσήλικα άντρα, ενώ η Nicole Kidman είναι εδώ, φουριόζα από την επιτυχία του «Big Little Lies» για να αποδείξει ότι το 2017 είναι ξεκάθαρα η χρονιά της. Επίσης εδώ  συναντάμε ξανά τον Διευθυντή Φωτογραφίας του «Lobster» Θύμιο Μπακατάκη, να συνεργάζεται αυτή τη με τον Johnnie Burn (Under The Skin) στην ηχητική επιμέλεια και ο μικρός Barry Keoghan (Dunkirk) φαίνεται ξεκάθαρα πως θα αποτελέσει την ερμηνευτική αποκάλυψη αυτής της ταινίας.

Η ιστορία

Στη ταινία, ο Keoghan υποδύεται ένα παιδί που προσπαθεί να φέρει στη ακραία δυσλειτουργική οικογένεια του, τον χειρούργο του πατέρα του (Farrell), προκαλώντας συγκρούσεις και προβλήματα στη ζωή του. Αναφορές στο μύθο της Ιφιγένειας σε μια εφιαλτική αλληγορία που θέλει να ξεγυμνώσει τις έννοιες της πατριαρχίας, της οικογένειας, της κυβέρνησης, μέσα από παγερές εικόνες παρακμής, είναι αυτά που ξεχωρίζουν στα περίπου 90 δευτερόλεπτα του trailer του «Sacred Deer». Οι γνώμες όσων είδαν την ταινία στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κανών ήταν απόλυτα διχασμένες, με μερίδα Ελλήνων κριτικών να γιουχάρει. Αμερικάνικα blockbusters, alternative δραματικές ταινίες που σαρώνετε τα Oscars, αναπαυτείτε στη λήθη του παρελθόντος, το «Sacred Deer» ήρθε για να γίνει η κορυφαία ταινία του 2017.

[themify_button ]του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]