Όταν το καμαράκι στη Σαντορίνη τον Αύγουστο κοστίζει 15ο ευρώ, πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές. 

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο πανηγυρίζει η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι το κλείσιμο της β`αξιολόγησης, αλλά το γεγονός ότι ο τουρισμός κάθε χρόνο σπάει το ένα ρεκόρ προσέλευσης τουριστών από το εξωτερικό μετά το άλλο. Βέβαια, αυτά τα «ρεκόρ» φέρνουν και κάποιες συνήθως αστρονομικές αυξήσεις στις τιμές των καταλυμάτων σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών και πιο συγκεκριμένα, όπου έχει μια (μη τοξική) θάλασσα σε κοντινή απόσταση. Αυτή την εξέλιξη πρέπει να είχε κατά νου ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν προς τους αρμόδιους υπουργούς την άρση της απαγόρευσης του κάμπινγκ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Σταύρο Κοντονή και Πάνο Σκουρλέτη, τη νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ, σημειώνοντας πως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (άμεση αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον, αυτοοργάνωση, συμβίωση) ανταποκρίνονται στις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ανάγκες πολλών ατόμων, που αδυνατούν να τις καλύψουν με την καθολική απαγόρευσή του, γεγονός που μεταφράζεται σε «στέρηση του συνταγματικού δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους».

Οι βουλευτές θεωρούν ότι οι ελεύθεροι κατασκηνωτές θα στηρίξουν την τοπική οικονομία και τις μικρές επιχειρήσεις όπως χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, συνεισφέροντας στην περαιτέρω ανάπτυξη τους και ζητούν να αρθούν οι διατάξεις περί απαγόρευσης της ελεύθερης κατασκήνωσης.

Τώρα ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε τη μαγική εικόνα των ελεύθερων κατασκηνωτών δίπλα σε καντίνες/πωλητές ξαπλώστρας/ρακετάδες/γιαγιάδες που ανοίγουν το τάπερ με τα κεφτεδάκια/ζευγάρια ξαναμμένα που δεν ξεκολλάνε σε δημόσια θέα κι ας πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία!

Με πληροφορίες από: ΣΚΑΙ

Δες εδώ: 8 στοιχειωμένα ξενοδοχεία μέσα στα οποία μπορείς να μείνεις