Τα χόμπι των φτωχών.

Πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσεις ένα χόμπι χωρίς καθόλου χρήματα; Καθόλου. Οι περισσότερες συνδρομές για κάτι «χομπίστικο»(όπως γυμναστήριο) κοστίζουν τουλάχιστον 50 ευρώ το μήνα. Με τη βοήθεια αυτού του AskReddit, ανακαλύπτουμε χόμπι που μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα με ελάχιστα χρήματα.

Ζωγραφική

bob-ross-promojpg

Γιατί: Χρειάζεσαι μόνο χαρτί και μολύβι για να ξεκινήσεις. Μην ακούμε ανοησίες περί ταλέντου. Ακόμα κι αν δεν είσαι ο Don Rosa ή ο Bob Ross, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.  Βρες κάτι που σου αρέσει να ζωγραφίζεις και αν πραγματικά «το`χεις» με το σχέδιο, το αποτέλεσμα θα σε ταξιδέψει σε ένα νέο, φανταστικό κόσμο.

Μάθημα φυσαρμόνικας

image

Γιατί: Μπορείς να παριστάνεις τον (`60s) Mick Jagger στους φίλους σου, αγοράζοντας απλώς μια φυσαρμόνικα.

Τοξοβολία

s-l1000

Γιατί: Αρχικά αναφερόμαστε σε ξύλινα τόξα, οπότε απαραίτητο στοιχείο του συγκεκριμένου χόμπι, να έχεις ένα φίλο που να ξέρει να λαξεύει το ξύλο ή να έχεις κάποιες αρχικές γνώσεις από το πώς πιάνουν ένα τσεκούρι/πριόνι, χωρίς να κοπούν χέρια/δάκτυλα.

Hikaru Dorodango

balls

Γιατί: Μπες εδώ και γίνε ο low budget εικαστικός καλλιτέχνης που δεν ήξερες ότι είσαι.

Ζαχαροπλαστική

 

Γιατί: Αγοράζεις αλεύρι και μαγιά, ζεσταίνεις το φούρνο και ξεκινάς δουλειά! Πανεύκολο, δημιουργικό και σου ζεσταίνει και το σπίτι.

Μπάσκετ

maxresdefault (1)

Γιατί: Αν μένεις κοντά σε ένα γήπεδο μπάσκετ, απλώς φοράς τα αθλητικά σου, παίρνεις μια μπάλα, καλείς 2-3 φίλους και περνάτε μαζί ένα απόγευμα γεμάτο άθληση, ξοδεύοντας μόνο για το μπουκαλάκι του νερού.

Ακρόαση Podcasts!

0825serial01

Γιατί: Υπάρχει ένα ολόκληρο σύμπαν αρχείων ήχου τύπου podcast, που εκτείνεται από μυθοπλασία (ραδιοφωνικές σειρές τρόμου), βιογραφικές σειρές, διάλογοι σε θέματα ποπ κουλτούρας, σχολιασμοί αθλητικών γεγονότων και άλλα πολλά. Τα περισσότερα Podcasts μπορείς να τα βρεις δωρεάν, με ένα απλό google search.

Μάθε μια νέα γλώσσα

62c73fa2b6ae08e54d66676f23215056

Γιατί: Υπάρχουν ένα σωρό online μαθήματα που μπορείς να βρεις και να μάθεις έστω βασικές εκφράσεις/λέξεις που μπορούν να σε βοηθήσουν σε θέματα επικοινωνίας, στο επόμενο ταξίδι σου.

Μαγειρική

parks-calzones-04

Γιατί: Είναι πολύ πιο φθηνό από το να παραγγέλνεις έξω ( και συνήθως πιο υγιεινό). Επίσης είναι μια καλή αφορμή για να καλέσεις κόσμο στο σπίτι και να θαυμάσουν όλοι το νέο σου ταλέντο.

Γράψιμο

10green2-jumbo

Γιατί: Χρειάζεσαι μόνο χαρτί & μολύβι/λάπτοπ ή σταθερό υπολογιστή και είναι ένα χόμπι που μπορεί να σε κάνει να ξεφύγεις από τα προβλήματα σου.

Διάβασμα

60b3bcaf6e6f71c74ea44860270fca38

Γιατί: Τώρα θα μου πεις «μα να διαβάσω για ψυχαγωγία; Γέρος είμαι;». Εντούτοις, ένα καλό βιβλίο μπορεί να σε κάνει να χαθείς μέσα του, να ξεχάσεις τι μέρα/ώρα είναι και να εθιστείς με κάθε σελίδα μέχρι το τέλος.

Πεζοπορία

offerman4f-3-web

Γιατί: Μπορείς να ανακαλύψεις ενδιαφέροντα σημεία στη πόλη σου, που μέχρι πρότινος αγνοούσες, ή ακόμα και να ανακαλύψεις ένα όμορφο τοπίο της φύσης. Επίσης μπορείς να γυμναστείς με τον πιο εύκολο και ανέξοδο τρόπο.

Δες εδώ: «Όλα τα βιβλία που διάβασα στη διαδρομή Μαρούσι-Πειραιάς, μέσα σε 7 μήνες»

[themify_button ]του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]